Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Rezoluția 148 a Senatului American

February 7, 2018Admin
În cuvântul de deschidere la Conferința de la Atlanta aminteam despre Rezoluția Senatului american prin care se cerea Senatului să fie susținute eforturile pentru reunificarea României cu teritoriile înstrăinate.

”Și tot în acest context, trebuie reamintită Rezoluția 148 depusă la data de 28 Iunie 1991 în Senatul American, prin care se solicită Senatului să susțină eforturile Guvernului Moldovei să negocieze reunificarea României cu Moldova și Bucovina de Nord, așa cum a fost stabilită prin Tratatul de Pace din 1920.”

Ca urmare am trimis Congresmanului de Florida, Brian Mast și senatorului Marco Rubio un mesaj prin care atrăgeam atenția asupra acestei Rezoluții, cu rugămintea să o ia în considerație cu proxima ocazie.

Astăzi, am primit răspunsul Congresmanului  Brian Mast, membru al Comitetului de Politică Externă a Camerei Reprezentanților din Congres, pe care-l atașez.

Desigur, este un răspuns politicos, dar documentat și reprezintă o deschidere pe care sper, cu ajutorul colegilor din CMR, s-o lărgesc.
Mai ales că respectivul Congresman dă următoarea interpretare:

” A resolution to express the sense of the Senate that the United States should support the right to self-determination of the people of the Republic of Moldavia and northern Bucovina .”

În plus, dă asigurări că va fi atent la orice inițiative privind relațiile dintre Statele Unite și România, îndată ce acestea apar în Cameră.

Sper ca la Congresul CMR din Mai de la București să discutăm și strategiile pe care va trebui să le adoptăm, poate împreună cu factorii politici de decizie de pe amândouă malurile Prutului și instituțiile statului român, pentru a sensibiliza cercurile politice din țările în care trăim asupra dorinței comune și a necesității reunificării.

Mircea Popescu
6 Februarie 2018

 
Fisier atasat
 
No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente