Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Pe tărâmul paradoxurilor politice

February 24, 2018Duduiala Gheorghe
Domnule Preşedinte A. Pavelescu
 
De la preluarea mandatului de preşedinte al PNŢCD nu faceţi altceva decât să ne uimiţi, pe mine şi întreg partidul cu acţiunile prin care vă mişcaţi pe tărâmul paradoxurilor politice.
 
Cu fiecare ieşire în public vă dezvăluiţi adevărate şi subtile atacuri la morala creştină printr-un detestabil paradox al criticismului politic. Nu ştiu sigur dacă vă daţi seama cât rău faceţi prin acest deserviciu adus marilor oameni politici din perioada interbelică şi în special fondatorului Partidului Naţional Ţărănesc din octombrie 1926, prin fuziunea Partidului Naţional Român cu Partidul Ţărănesc. În loc să vă alăturaţi, aproape seară de seară, domnule preşedinte, corului de boboşiţi care bodogănesc pe la TV ca într-o tragedie ruginită, aţi face bine să studiaţi istoria partidului nostru şi să reactivaţi organul de presa al partidului “Dreptatea” ca mijloc util pentru trezirea poporului şi scoaterea lui din bezna bolşevismului în care a fost îngropat la propriu ION MIHALACHE, fondatorul PNŢ. Şi ar fi fost foarte important de ştiut pentru generaţia actuală de români numele şi valoarea celor care au făcut parte din marea conducere a PNŢ, respectiv: IULIU MANIU în funcţia de preşedintele ajutat de cei patru vicepreşedinţi: ION MIHALACHE, ALEXANDRU VAIDU-VOIEVOD, dr. N. LUPU şi P. BRĂTĂŞANU. De la vârful partidului trebuie să pornească o iniţiativă de cunoaştere a principalelor fapte cu valoare naţională săvârşite exemplar de marele nostru om politic între care aş aminti doar câteva;
 
- Programul şi doctrina partidului care a atras şi mari intelectuali neafiliaţi precum Dimitrie Gusti şi Vasile Pârvan, apoi intelectualitatea democratică intrată în partid în frunte cu Paul Bujor, C.I. Parhan, I. Borcea, dr. N. Lupu, C. Stere, Octav Băncilă şi mulţi alţii. De asemenea prin programul său a atras masele ţărăneşti care au devenit încrezătoare în partid.
- Meritul de a fi militat pentru existenţa unui stat cu regim monarhic constituţional.
- Efortul parsonal de a ridica şcoala de gospodărie pentru fete pe un teren de pe proprietatea sa.
Printre alţii, semnează memoriul prezentat de N. Iorga guvernului prin care se declară “fără temei istoric şi legal” ultimatum-ul U.R.S.S, privind cedarea Basarabiei şi a unei părţi din Bucovina.
 
Pentru toate faptele politice de mare importanţă pentru ţară, bolşevicii l-au condamnat prin înscenări monstruoase la temniţă grea pe viaţă, fiind acuzat de “crimă de înaltă trădare, insurecţie armată, trecerea frauduloasă a graniţei, surpare a ordinii constituţionale". Aşa a luat sfârşit destinul lui tragic ca om care a trecut prin iadul comunismului din anii 1950. Pentru meritele lui pe multiple planuri, merită domnule Pavelescu să-l facem cunoscut poporului nostru şi să vărsăm măcar acum o lacrimă la mormântul acestui mare om politic şi să rugăm pământul să-i asigure odihna. Dacă noi nu vom prezenta poporului un program şi o doctrină prin care să ne facem credibili pentru salvarea ţării, iar dvs. veţi continua să ţineti partidul într-o letargie politică, cu siguranţă nu se poate depăsi procentul de 1-2% şi partidul va fi mereu doar o umbra a ceea ce a fost.
 
În ce mă priveşte vă atrag atenţia că dacă mai continuaţi să vă ataşaţi de falsificatori de profesie şi de farisei cu coşmaruri nocturne la TV, pe mine nu mai contaţi.
 
Vicepresedinte,
Gheorghe Duduiala
 
Video:
 
Duduiala Gheorghe
Your rating: None Average: 5 (3 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente