Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Monarhia: Trecut sau Viitor?

December 15, 2017Admin

Aurelian PavelescuMONARHIA: TRECUT SAU VIITOR?

Asistam la funeralii grandioase pentru Regele Mihai. Oameni simpli, politicieni - de toate rangurile - sau capete incoronate la capataiul acestuia. Incununat cu Coroana de otel a regilor Romaniei.

Motivatiile nu sunt, cu siguranta, aceleasi. Marea majoritate traiesc un moment de pietate, manati de simpatia de multe ori castigata recent prin televiziuni -; altii, mult mai putini, cu nostalgia altori vremuri (vremuri, la fel, daca nu mai tulburi decat cele de azi).

Foarte putini se mai gandesc si la altceva: daca institutia monarhiei constitutionale va putea deveni o alternativa viabila pentru Romania in viitor. PORNINDU-SE NU DE LA PERSOANE, CI DE LA POPOR! Adica, ar fi mai bine pentru popor astfel? Poporul are dreptul sa decida pentru propria soarta? Pentru ca regii Romaniei, cu totii, au fost regi prin vointa poporului si in slujba poporului, NU ei deasupra poporului, ci in serviciul acestuia!

Coroana de otel - turnata dintr-un tun otoman cucerit de ostasii romani in Razboiul de independenta in 1877 - apartine, dincolo de orice, poporului roman, pusa pe capul regilor prin vointa poporului, Parlamentului si unsi de capii Bisericii Ortodoxe. Iata maretia regilor Romaniei!

Eu am fost unul dintre politicienii care au vorbit despre Monarhie la viitor, in speranta ca va veni un moment in care intreaga clasa politica si poporul roman vor dori o asemenea fundamentala schimbare. Incercand sa contribui la consensul necesar, chiar si cu adversarii!

Coroana de otel - iar nu ca un simplu accesoriu pe capul unor persoane, ci ca un simbol al natiunii suverane - se va mai ridica?

Sursa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010228020447

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente