Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Cei care dau cu noroi pe Justitia romana lovesc in sistemul legislativ

February 19, 2018Admin
Filed under:

Pentru ca aceasta polemica a escaladat nepermis, aratandu-ne cum nu suntem in fata Parlamentului European voi expune cateva idei.Oricum am suci decizia celor din Parlamentul European, fara a fi suporterul doamnei comisar Jurova, protocolul impunea prezenta dpamnei Prim-ministru. Ca se poate, ca nu se poate cand trebuie sa aperi orice proiect romanesc, inclusiv ideile si nazbatiile Parlamentului roman de la Bucuresti, Doamna Prim-ministru trebuia sa fie acolo, cu sau fara traducatori!

A doua idee: domnii care dau cu noroi pe Justitia romana de fapt lovesc in sistemul nostru legislativ, bun rau asa cum este si care poate fi imbunatatit. Dar este nepermis ca polemica din Parlamentul roman sa fie expusa in Parlamentul European. Asa ceva nu se face. Daca ai rufe murdare le speli acasa nu in vecini!

A treia idee, contestatarii modificarilor din legile justitiei, pot expune, pot face lobby astfel incat parlamentarii europeni sa vina in Romania sa vada la fata locului daca aceste schimbari sunt corecte, exagerate sau tendentioase sau la comanda politica, pana la urma. Daca tot esti europarlamentar trimis de Romania sustii Romania si parlamentul European si nu Parlamentul European peste Romania. Chiar daca sunt si greseli facute de fostele guverne si actuala administratie, acestea se discuta in Romania. Eu cred totusi ca P.S.D. ar fi acceptat o discutie cu toate partile interesate, fara a fi nevoie de zbierete si tipete la tribuna Parlamentului European.

A patra idee, imaginea Romaniei este creata de cei care ne reprezinta, daca aratam dezbinati atunci inseamna ca putem fi usor stapaniti, daca suntem indisciplinati atunci inseamna ca vom fi combatuti usor (nu respectam regulile si procedurile), daca suntem inconsecventi inseamna ca nu prezentam INCREDERE! Si cine are de castigat din acest balci? pai cine ne cumpara lemnul ieftin taiat din padurile noastre, cine ne cumpara exploatarile aurifere pe redevente mici, cine exploateaza petrolul si gazele romanesti pe cele mai mici redevente (asemanatoare cu cele din Africa si America de Sud), cine ne cheama elevii si studentii cei mai buni sa lucreze in strainatate. Unde mai avem loc sa promovam apararea drepturilor romanilor din tarile vecine, ce sa mai vorbim de Centenarul Unirii cand suntem asa de usor de manipulat. Mai aveti ceva mondenitati ca sa uitam vinderea terenului arabil din Romania si vinderea productiei agricole la export si importarea de alimente ieftine pline de pesticide si conservanti?

In incheiere, nu-i asa ca vreti sa luati la 1 Ianuarie 2019 presedentia Parlamentului European? Cred ca suntem bine pregatiti.

Braşov Pnţcd

 

Published by Adrian Tolovici
Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente