Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Setea societatii civile

June 22, 2012pnt
Filed under:

Dan BirsanLipsa de moralitate. Incapabil sa renunte la principiile morale, PNTCD-ul ca si entitate de sine statatoare a facut implozie datorita lipsei de moralitate a catorva dintre membrii sai. Bruiajul permanent exercitat de “autenticii” partidului si derapajele periodice ale liderilor de o moralitate indoielnica au dus in cele din urma la diluarea unitatii pe care Seniorul reusise sa o imprime in cadrul partidului. Lipsa unui reper moral viu si prezent in viata partidului a dus la faramitarea nucleului dur al partidului si la formarea unor grupuri de influenta regionale care au manipulat in felul acesta masa mare de manevra a membrilor ce asteptau directii in principal de la centru, incapabili sa se organizeze singuri in teritoriu.

Cu toate ca marea majoritate a membrilor au fost si sunt oameni cu probitate morala, cativa intrusi infiltrati reusind sa faca regula in partid dupa disparitia liderului consacrat al partidului, seniorul Coposu. Oportunisti si lipsiti de scrupule, acestia au tarat partidul in scandaluri si in certuri care mai rasuna inca in memoria noastra, a membrilor taranisti simpli. Dorinta de a conduce cu orice pret, interesele personale marunte si meschine, mandria si lipsa smereniei, acestea sunt principalele cauze ce au determinat situatia in care ne aflam astazi.

Semeni vant, culegi furtuna

Evenimente recente care au tinut si inca mai tin prima pagina a ziarelor nu sunt decat o replica a scandalurilor si a presiunii permanente puse pe seama guvernarii din ultima perioada. Chiar daca partidul democrat liberal este acum in degringolada iar alianta USL a invins la ultimele alegeri, romanii nu s-au ales cu nimic din aceasta tranzitie a puterii. Motivul principal pentru care viata politica romaneasca are de suferit si, implicit, populatia Romaniei, ramane moralitatea indoielnica a liderilor aflati la putere. Razbunarea, vendeta politica si santajul sunt doar un exemplu. Atata timp cat plagiatul, hotia, megalomania sau invidia se vor manifesta in viata politica, Romania nu va trece testul de maturitate nici la varsta de 23 de ani impliniti de la asa zisa eliberare de comunism. Lupta de clasa practicata de comunisti in trecut a fost imbracata in dezbateri asa zise democratice, in cadrul antenelor turnatorilor securisti. Cei care au semanat vant, acum culeg furtuna.

Viitorul inseamna actiune unita si implicare civica

Asa cum am observat la ultimele alegeri, romanii voteaza daca au ce vota, comportament dealtfel inteligent. Ochiul societatii civile vegheaza atent asupra celor care ne vor votul. La ultimele alegeri s-au intamplat cateva lucruri demne de luat in calcul. Societatea civila a castigat teren in disputa politica, lucru care denota o trezire a populatiei la viata, constienta de faptul ca doar prin actiune si implicare lucrurile pot fi schimbate. Nu stam acum sa facem inventarul rezultatelor alegerilor, insa oameni cu o valoare deosebita si-au asumat rolul de lideri si au reusit cinstit sa acceada in sfera puterii.

Formarea dreptei

Vidul creat de lipsa moralitatii s-a acutizat in Romania si a dus la formarea unui curent ascendent care se va concretiza in perioada imediat urmatoare intr-o entitate politica de sine statatoare. Principala noastra preocupare la ora actuala ar trebui sa reprezinte identificarea persoanelor pertinente care sa poata accesa pozitii de conducere in aceasta structura ce se preconizeaza a se forma in viitorul apropiat. De asemenea, curatirea propriei gradini de buruienile crescute peste ogorul roditor mostenit de la inaintasii nostri ar trebui sa aiba loc cat mai curand pentru a atrage de partea noastra liderii societatii civile care au dorinta sa se manifeste inspre binele romanilor si al Romaniei.

Doamne ajuta !
Dan Birsan

Your rating: None Average: 4.5 (6 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente