Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Sah cu Corneliu Coposu

July 31, 2015Dan Birsan
Filed under:

Sah cu Corneliu Coposu - Ma pasionat sahul inca din copilarie. Am inceput sa joc sah inca inainte de a scrie, la varsta de cinci ani. Bineinteles ca, cu timpul, sahul a devenit o pasiune si in timpul scolaritatii, cand eram la liceu, tot timpul liber mi-l petreceam in competitiile de sah cu colegii.

Sah cu Corneliu Coposu si Elizabeta Polihroniade
Sah cu Corneliu Coposu si Elizabeta Polihroniade Dupa ce am iesit din puscarie adica tarziu in 1966, intrucat lucram in constructii, pe un post de muncitor necalificat initial, pe urma am promovat datorita unei dispozitii a comisiei de studii, am ajuns economist tot in constructii, trebuind sa am o activitate extra profesionala am ales sahul si am devenit un fel de instructor pentru cele zece subdiviziuni ale centralei de constructii montaj, pe care le-am organizat de o maniera acceptabila. Asa ca in perioada 1967 – 1977 se faceau competitii de sah intre intreprinderile apartinand centralei de constructii, intre intreprinderile centralei, ale echipei de sah a centralei si celelalte echipe din Bucuresti. La nivelul municipiului am participat la competitii care aveau loc fie la sediul inspectoratului cailor ferate fie pe Lipscani la sediul ITB-ului si in alte localuri, care mergeau pana la nivel de competitii pe tara.
 

In orice caz spre regretul meu in ultimul timp nu am mai avut timp si nici ocazia sa joc sah, dar jocul de sah mi-a priit in puscarie unde am gasit la distanta de doua ferestre un alt jucator pasionat de sah si jucam „la distanta” spre disperarea paznicilor, gardienilor car nu stiau ce e nebunul F4, regina A5 s.a.m.d…

 
The post Sah cu Corneliu Coposu appeared first on voci.

[Voci Romania]

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente