Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

PDL "înghite" Forţa Civică cu MRU cu tot

MRU devine PDL-ist. A anunţat luni noaptea. Oficializarea absorbţiei FC de către PDL se va face în această săptămână. S-au răcit complet relaţiile lui MRU cu „zona” Băsescu?

Anunţul de la 11 noaptea

Luni noaptea, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a intrat prin telefon la o emisiune de la B1 TV şi a anunţat că a ajuns la un acord cu liderii PDL pentru o fuziune. Concret, este vorba de o fuziune prin absorbţie, PDL urmând să „înghită” Forţa Civică, gruparea politică unde MRU este preşedinte. Acesta a confirmat că inclusiv el va trece la PDL. În situaţia unei fuziuni prin absorbţie, partidul absorbant preia cu totul, şi active, şi pasive, celălalt partid şi se păstrează numele de PDL. Doar în situaţia în care există un „agreement”, în conducerea PDL pot fi numiţi membri ai partidului absorbit.

O afacere „pe cinste”

Mare lucru nu câştigă PDL prin absorbţia FC. La recentele alegeri pentru Parlamentul European, FC, cu MRU cap de listă, a obţinut 145.181 de voturi, în procente, 2,60%, clasându-se pe locul 9, fiind în spatele PRM (partid neparlamentar acum) şi a independentului Mircea Diaconu.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, FC a candidat alături de PDL şi PNŢCD sub umbrela ARD (Alianţa România Dreaptă). FC are 3 deputaţi şi 1 senator (MRU) care activează din 19 decembrie 2012 în cadrul grupurilor parlamentare ale PDL. Niciunul dintre cei 4 parlamentari nu a câştigat vreun colegiu, ei intrând în Cameră şi Senat prin redistribuire şi/sau dublare de locuri în colegiile lor. Înainte ca FC să fie „cumpărat” de MRU (el avea nevoie de un vehicul politic pentru a putea candida), FC a fost condus de şeful unui ONG, Adrian Iuraşcu, mare fan Traian Băsescu. La alegerile locale din 1o iunie 2012, FC-ul lui Iuraşcu a obţinut în jur de 23% la nivelul întregii ţări. Palmaresul FC la locale: 6 consilieri comunali.

Intră MRU în cursa prezidenţială?

Întrebat de moderatorul de la B1 TV dacă după absorbţie MRU va încerca să devină candidatul PDL care ulterior să fie opus în „concurs” intern candidatului PNL, MRU nu a dat un răspuns clar. În urmă cu două sau trei săptămâni, MRU a anunţat că intră în cursa pentru prezidenţiale, susţinând că este cel mai bun candidat al dreptei. Este posibil ca fostul favorit al lui Traian Băsescu să nu fi fost acceptat de către preşedinte (sau de Elena Udrea) şi din această cauză a luat decizia de a intra cu partid cu tot în PDL. O dovadă a fricţiunilor cu zona Băsescu o reprezintă şi schimbul epistolar dur între Elena Udrea şi MRU, replica fostului premier fiind asta: http://www.cotidianul.ro/mru-catre-udrea-va-place-sa-vi-se-ploconeasca-o...

Râmâne de văzut dacă într-adevăr între MRU şi zona Băsescu s-au răcit bine relaţiile, sau fost şef al SIE este trimis în Modrogan pe post de cal troian. 

 

preluat http://www.cotidianul.ro/pdl-inghite-forta-civica-cu-mru-cu-tot-242852/

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente