Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Euro la cer, economie praf

Dan VeresNici bine n-a trecut iarna, și iată că asistăm la o explozie a prețurilor fără întrerupere, la un curs dezastruos al leului față de euro și la alte nenorociri pe care presa noastră liberă le ignoră senin. Lozincile și promisiunile din campania electorală s-au prefăcut în gaze de la fasolea agonisită de pensionarii anteniști și hipnotizați, avântul muncitoresc al neo-comuniștilor instalați la putere s-a transformat și el într-o mare ciolaniadă. Nimic de zis, s-au făcut eforturi colosale pentru reîntregirea pensiilor și salariilor ciuntite iar pentru asta, s-a dat cu o mână și s-a luat cu două. Coabitarea merge bine, atât de bine încât Ponta și-a pus maieul imprimat cu drapelul american pe sub halatul de slujbaș al statului și ia aminte la orice vânt venit dinspre Cotroceni. Ce nu vine de la Cotroceni, ignoră și el, pe modelul antenist. Strașnică țară, minunați conducători!

Printre zecile de taxe inventate la foc automat de guvernanți, se strecoară obscur o inițiativă a Consiliului Județean Brașov, referitoare la drumurile județene bombardate de-alungul anilor și nereparate aproape deloc. O nouă taxă stă să bulverseze activitatea transportatorilor care tranzitează drumurile din județ și care va urca prețurile la raft pentru orice marfă transportată. Marele președinte de județ nu se preocupă de soarta noastră, a locuitorilor județului, el este ocupat cu umflatul conturilor personale, cu dirijatul petardelor de pe canalele sale de presă, în fine, cu vopsitul părului, după modelul șefului său, Crinuța. Ce noroc avem noi că nu va mai candida, căci altfel îl botezam Matusalem Căncescu.

În spiritul liberalo-marxist, cu batista pe țambal, responsabilii de aprozar de la CNADNR au trecut la ofensivă și se ocupă de tăiat salarii de la amărășteni, uitând că la unitatea centrală, acolo unde se depozitează marfa, cașcavalul este gros precum obrazul lor iar șpaga miroase precum asfaltul proaspăt turnat. La ordinul multi-milionarilor directori, șefuții au trecut la presiuni și amenințări care au menirea de a-i speria pe cei neprotejați de vreun mahăr sau de legea imposibil de respectat din această țară. Diferența uriașă de venituri, 1492 lei salariul mediu la DRDP-uri și 4056 lei salariul mediu la CNADNR Central (atentie! aceeasi institutie, acelasi fond de salarii) face ca un salariat din țară să rămână cu o nimica toată după tăiarea abuzivă de 10%. În condițiile semnării CCM la data de 15 Mai 2013, în care nu se prevedea nicio diminuare a fondului de salarii, CA al CNADNR a decis pe 30 Mai 2013 diminuarea fondului de salarii și implicit scăderea salariilor, fără a avea acoperire legală sau acordul CCM. Știu că șoferii români îi înjură pe drumari, dar drumurile se fac de către firme private care câștigă licitațiile doar ele știind cum. Nu este vina salariaților că nu sunt drumuri ci a guvernanților. Nu este vina “provincialilor” că, nesimțirea bucureștenilor care împart banii, este fără margini.
Am scris puțin diferit astăzi, cu năduf şi ceva mai țintit, dar vă rog să mă credeți că m-am săturat să trăiesc într-o țară cu legi degeaba și fără frică de Dumnezeu. Mi-e silă să văd zilnic impotența celor care sunt puși să ne conducă spre progres și bunăstare iar ei nu au altă grijă decât a buzunarului propriu și a minciunii adusă la rang de politică de stat. Păi nu se lăudau ei acum un an că vor mări salariile și pensiile? Uite că azi le taie mișelește, pe ascuns, și mai fac și presiuni pe amărâți. Să le dea Domnul după cum fac. Am zis!

Doamne ajută !

Daniel Remus Veres

Your rating: None Average: 5 (2 votes)

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente