Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

D-ale politicii

May 10, 2014pnt

Daniel Remus VeresUdrea, Ponta, Blaga… Iată că mi-am făcut timp să mai enervez câțiva “prieteni” de-ai mei și o să vă descriu astăzi, pe scurt, cam ce cred eu despre actuala campanie electorală, care este prezidențială ci nu europarlamentară, precum și despre înțelegerile care vor fi făcute dupa 25 Mai. Avântul patriotic pornit prin aer sau pe uscat al divei nr. 1 a politicii românești – madama Udrea, mă duce cu gândul la dezastrul ce va urma în cazul în care rezultatele PMP vor fi slabe. Oare ce reacții va avea ambițioasa doamnă? Câte tocuri va rupe bătând din picior? Parcă o și aud luându-i in pleaznă pe Baconschi și Preda. Parcă o și văd bosumflată că armata sa a fost prea slabă pentru a o impune ca candidată (sic) la prezidențiale. Mama ei de treabă, căci se și vedea prezidentă în locul ăluia de îi zice lumea dottore. Oricum, cu tot efortul președintelui care a uitat de tot că PDL 2 nu poate câștiga nimic nici acum și nici pe viitor, PMP-ul nu va ajunge la un scor din două cifre.

Despre eternul adolescent Ponta ce se mai poate spune? Poate doar că nici el nu se va bucura de rezultatele obținute, indiferent de scor, iar asta din cauza spaimei care îl domină când vine vorba despre candidatura sa la președinție. Având nenumărați dușmani chiar în interiorul partidului său și sabia dovezilor compromițătoare deasupra capului, din ce în ce mai micul Titulescu este pe cale să facă o serie de greșeli decisive. Limbajul dublu practicat când vine vorba despre justiție ( una spune afară și alta în țară ), eschivarea în fața baronilor disperați de apropierea scadențelor în instanțe, penibilul joc de imagine care este crezut din ce în ce mai puțin, toate aceste realități îl vor duce pe Ponta în subsolul politicii pentru totdeauna. Dacă mai adăugăm și slaba dotare intelectuală pe care o dovedește constant, tabloul este complet. Degeaba a început campania hlizindu-se pe toate blocurile, va pierde pe mâna sa.

În legătură cu PDL-ul lui Blaga sunt multe de spus dar poate cel mai important de menționat este faptul că mândria de a fi pedelist când ești plin de râie și nici nu știi cum te-ai născut, nu își are locul. Loviți de amnezie când li se amintește despre aroganța manifestată față de oricine și orice atunci când se aflau la guvernare, pedeliștii se agață disperați de câteva personalități cu imagine bună pentru a mai salva o brumă de voturi. Vom vedea dacă mai contează cu adevărat, după alegerile din 25 mai. Este adevărat că Blaga și-a schimbat radical discursul de acum câteva luni, când spunea că Dreapta nu se poate unifica decât în jurul PDL, acum susținând că modelul CDR este unul bun dar asta nefiind decât o manevră de moment. Neavând nicio șansă cu Predoiu spre Cotroceni, caută înțelegeri cu Antonescu sau cu oricine îi poate salva pielea. Mai vedem, domnule Blaga, mai vedem.

Ne apropiem cu pași repezi de ziua decisivă pentru Dreapta politică românească și aflându-ne în campanie vă îndemn să ieșiți la vot. Votați cu încredere PNȚCD pentru că suntem, de departe, cei mai buni. Indiferent de rezultat, partidul este pe calea cea bună iar în 2016, cel puțin aici, la Brașov, pe mulți o să-i învingem. Tinerețea, curățenia sufletească, principiile creștin-democrate, monarhia consituțională vor ieși deasupra precum uleiul din apă. După 25 Mai ne vom așeza la masă și vom decide pe cine vom sprijini la prezidențiale dar eu cred că va primi sprijin acela care se va obliga să declanșeze un referendum în care poporul român să-și aleagă forma de guvernământ. Dacă poporul va alege republica, ne vom conforma dar dacă va alege monarhia, noi am învins. Cu Dumnezeu înainte!

Doamne ajută !
[Daniel Remus Veres]

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente