Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

Arhiepiscopul Alba Iuliei, decorat de către regele Mihai I cu Ordinul Coroana României

April 1, 2014pnt

IPS IrineuÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, decorat de către regele Mihai I cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost decorat, săptămâna trecută, de către Regele Mihai I al României, prin Principesa Moştenitoare Margareta, cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer. Decorarea a avut loc în cadrul unui ceremonial solemn, ce s-a desfăşurat în Holul de Onoare al Castelului Peleş de la Sinaia, unde alături de Înaltpreasfinţia Sa au mai fost decorate personalităţi marcante din România, precum şi din alte cinci ţări străine.

Prima parte a sărbătorii de la Castelul Peleş, în seara zilei de 26 martie 2014, s-a desfăşurat în Holul de Onoare. Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a înmânat, în numele Majestăţii Sale Regelui, decoraţii regale unor personalităţi din România, precum şi din Canada, Japonia, Marea Britanie, Franţa şi Elveţia.

Evenimentul decorării a fost urmat de o scurtă recepţie ţinută în Salonul de Muzică al Castelului Peleş, în care persoanele decorate au fost felicitate de către Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu al României şi Principele Nicolae al României.

După recepţie, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleş, Înaltpreasfinţia Sa şi celelalte personalităţi au luat parte la un dineu alături de Alteţele Lor Regale.

Sursa foto: romaniaregala.ro

No votes yet

Comenteaza pe Facebook

Comentarii recente