Libertate, dreptate şi solidaritate prin responsabilitate, credinţă şi democraţie într-o Românie modernă, prosperă şi fericită.

December 2017

Alex Ştefănescu, luare de poziţie

December 20, 2017Admin
Filed under:

Domnule preşedinte al PNŢCD
Aurelian Pavelescu

După cum ştiţi, acum doi ani am renunţat la funcţia de vicepreşedinte al PNŢCD, din cauza stării sănătăţii mele.

Va anunţ acum că renunţ şi la calitatea de membru al PNŢCD, ca urmare a dezacordului total, ireconciliabil între atitudinea dv. şi atitudinea mea faţă de demonstraţiile de protest din Bucureşti şi din multe alte oraşe ale ţării împotriva abuzurilor PSD. În timp ce dv. dezavuaţi această mişcare şi chiar cereţi SRI destructurarea ei, eu particip la ea cu entuziasm.

Vă asigur că preţuiese şi respect în continuare efortul impresionant pe care l-aţi făcut de-a lungul anilor pentru a menţine PNŢCD în viaţa politică.

18 decembrie 2017
Alex. Ştefănescu

Monarhia: Trecut sau Viitor?

December 15, 2017Admin

Aurelian PavelescuMONARHIA: TRECUT SAU VIITOR?

Asistam la funeralii grandioase pentru Regele Mihai. Oameni simpli, politicieni - de toate rangurile - sau capete incoronate la capataiul acestuia. Incununat cu Coroana de otel a regilor Romaniei.

Motivatiile nu sunt, cu siguranta, aceleasi. Marea majoritate traiesc un moment de pietate, manati de simpatia de multe ori castigata recent prin televiziuni -; altii, mult mai putini, cu nostalgia altori vremuri (vremuri, la fel, daca nu mai tulburi decat cele de azi).

Rex angelicus

December 15, 2017Admin
Filed under:

Emilian Stănescu, veteran de război: către Majestatea Sa Regele Mihai I

December 12, 2017Admin
Filed under:

Veteran de razboi

Majestatea Voastră,

Vreau să vă asigur de respectul și recunostința mea deosebită față de instituția monarhică și față de Majestatea Voastră.

Sire, rămâneţi pentru noi un model de verticalitate şi patriotism, un exemplu pentru ceea ce înseamnă un român adevărat, care respectă istoria, valorile, cultura şi tradiţiile ţării noastre.

Vă scrie un veteran de război, pe care-l leagă amintiri ce nu s-au estompat, chiar cu trecerea nemiloasă a timpului.

Veteranii de război, mesaj după decesul Regelui Mihai

December 12, 2017Admin
Filed under:

Veteranii de război, mesaj după decesul Regelui Mihai: “A venit pe front în mijlocul nostru și ne-a îmbărbătat”

 

Veteranii de Război spun, într-un mesaj transmis luni, că Regele Mihai a fost “comandantul nostru de căpetenie în cea mai mare conflagrație mondială” şi că îşi înclină inimile şi sufletele într-un suprem onor.

Fascinaţia Marii Uniri din 1918

December 10, 2017Admin
Filed under:

Romania MarePe măsură ce ne apropiem de anul 2018, iubitorii de trecut şi de România dezgroapă vechi cronici acoperite de colb ca să ne aducă aminte de responsabilitatea pe care o avem faţă de neam şi ţară, însă unii eseişti, analişti politici şi pescuitori în ape tulburi formulează „teorii noi”, tendenţioase şi chiar duşmănoase, despre lupta de emancipare naţională şi despre facerea României.

Cum a salvat Iuliu Maniu Viena de bolsevism

December 9, 2017Admin
Filed under:

Iuliu ManiuViitorul lider al PNT, Iuliu Maniu, a fost recrutat in armata austro-ungara in luna mai 1915, desi el indeplinea functia de avocat al Mitropoliei Greco-Catolice din Cluj, un post care l-ar fi scutit de serviciul militar. Lasarea sa la vatra era conditionata de depunerea unui juramant catre "patria maghiara". Iuliu Maniu a refuzat insa categoric sa depuna un asemenea juramant si, in aceste conditii, liderul romanilor ardeleni a fost trimis la scoala de ofiteri a Regimentului 36 din Budapesta. Dupa ce a obtinut gradul de sublocotenent, a fost trimis intr-un scurt stagiu pe frontul rusesc, iar apoi pe frontul italian.

Comentarii recente